Vlucht volgen

Schiphol parkeren

P6 Valet parking Schiphol
P3 Lang Parkeren Schiphol (Smart parking)
P4 Basic Parking Schiphol
Privium Excellence Parking

Misschien dat je binnenkort familieleden of vrienden uit gaat zwaaien op Schiphol? Sinds enige tijd zijn er handige apps waarmee je hun vlucht volgen kunt van het begin tot het eind. De beelden die je ziet zijn (bijna) real-time en geven direct praktische informatie over het vliegtuig, afgelegde afstand en het verwachte tijdstip van aankomst.

KLM

Op de website van de KLM kun je de status zien van de KLM vliegtuigen die naar en van Schiphol vliegen. Het kleine schermpje aan de zijkant laat zien of het vliegtuig op tijd is of vertraging heeft. Door het blokje ‘alle vluchten’ aan te vinken en de kaart te verschuiven krijg je zelfs alle KLM vliegtuigen te zien die in de lucht zijn. De beelden zijn niet real-time maar worden weergegeven met 10 minuten vertraging. Dit is om veiligheidsredenen gedaan. Op de site van de KLM worden geen vliegtuigen weergegeven van andere luchtvaartmaatschappijen. Op grote internationale tracking websites kan je soms wel 9000 vluchten volgen

Vlucht volgen

Wil je een vlucht volgen in de Benelux? Kijk dan eens op Vliegtuigradar24.nl. Het startscherm staat standaard op Nederland en Belgie gericht maar je kunt de kaart eenvoudig verschuiven. Je ziet dan vliegtuigen boven de overige landen vliegen. Als je op een vliegtuig klikt dan opent zich een schermpje aan de linkerkant met informatie over het desbetreffende vliegtuig. Het wordt dan duidelijk wie het is, waar het vliegtuig is opgestegen en waar het naar toe gaat. Uiteraard wil je ook weten hoe het gaat met jouw familieleden. Bovenaan het scherm staat een zoekbalk (Search). Typ de eerste 3 letters in van de luchtvaartmaatschappij en er verschijnt een overzicht van vluchtnummers.

Vertraging?

Een andere handige functie is de kaart met vertragingen. Zo kun je de vertragingen per vliegveld zien. Op Schiphol is er vandaag bij de aankomsten 6 minuten vertraging terwijl de vertrekkende vliegtuigen gemiddeld 45 minuten vertraging hebben. De oorzaak is de harde wind en het feit dat een landingsbaan is gesloten voor onderhoud. Wat ook gefilterd kan worden op het scherm zijn rijdende vliegtuigen op het vliegveld en zweefvliegtuigen. Bij de instellingen kun je bepalen wat je wilt zien en wat minder relevant is.