vliegtickets worden goedkoper

vliegtickets goedkoper
Ryanair wil zijn goedkope vliegtickets nog verder verlagen. Dit vertelde de topman van de Ierse luchtvaartmaatschappij in een interview aan een Duitse krant. Doordat nieuwe vliegtuigen aanzienlijk brandstof besparen en de lage prijs van de kerosine is het mogelijk om de tarieven nog verder te verlagen. De gemiddelde prijs van een vliegticket bij Ryanair is nu 45 euro. De verwachting is dat dit naar 25 euro kan.

trans-Atlantische vluchten?
De prijsvechter uit Ierland is verreweg het goedkoopst met zijn vliegtickets. Het bedrijf opperde in maart 2015 om intercontinentale vluchten aan te bieden naar Amerika voor 14 euro! Maar daar kwam het toch op terug. Toch zijn deze plannen niet definitief van tafel. Het zou zo maar kunnen dat we in een paar jaar tijd voor bodemprijzen trans-Atlantische vluchten kunnen maken.

Goedkoop vliegen naar Spanje

Zin in een last minute break of een goedkope zonvakantie naar Spanje? Op Torremolinoshotel.nl staan diverse aanbiedingen met last minute vakantiereizen naar Torremolinos en Costa del Sol.

Ryanair in Amsterdam
Op het moment is Eindhoven nog de thuisbasis van Ryanair Nederland. Sinds oktober biedt Ryanair vluchten aan vanaf Amsterdam naar Dublin. De gemiddelde prijs voor een enkeltje naar Dublin is slechts 15 euro. Ze mogen 4 vluchten per dag maken naar Dublin en hebben toestemming van Schiphol om nog 6 extra vluchten per dag te doen naar andere bestemmingen. Ryanair is er nog niet helemaal uit welke bestemmingen dit worden. Vermoedelijk zullen ze gaan vliegen in 2016 op Londen, Milaan en Barcelona.

H-pier
De prijsvechter is echter ontevreden over de ruimte die budget luchtvaartondernemingen krijgen op Schiphol. De goedkope prijsstunters vertrekken van de H-pier. Dit is een pier die geen restaurants en winkels heeft om kosten uit te sparen. De prijsvechters delen daar de gates met elkaar zodat de tijd meer efficient ingedeeld kan worden en de vliegtuigen sneller kunnen vertrekken. Er is ruimte te kort op de H-pier. De voorman van Easyjet had al verteld dat de prijsvechters beter kunnen verhuizen naar de nieuwe A-pier op Schiphol. Deze pier is binnenkort gereed maar is vooral bedoeld voor transfer vluchten van de KLM.

Transavia
De Nederlandse prijsvechter Transavia is nu nog onderdeel van KLM-Airfrance. Echter volgens berichten in maart 2016 is KLM-Airfrance van plan om de zeggenschap bij Transavia over te dragen aan een nieuwe partner. De luchtvaartmaatschappij kan de harde concurrentie met Ryanair, Easyjet en andere prijsstunters niet goed aan. Transavia is te klein en mede hierdoor te duur in vergelijking met zijn concurrenten.