Schiphol station krijgt andere naam

schiphol trein station

Station Schiphol

Het treinstation op Schiphol krijgt per 13 december een nieuwe naam. Het zal straks ‘Schiphol Airport’ zijn. De nieuwe naam is bedoeld om buitenlandse reizigers duidelijk te maken dat ze op het vliegveld zijn aangekomen. Nu staat er wel een symbooltje bij Schiphol maar veel buitenlanders hebben niet gelijk door dat ze al op het vliegveld zijn. Met de nieuwe naam zal het voor iedere reiziger duidelijk zijn dat dit het vliegveld van Amsterdam is.

Het treinstation op Schiphol is een van de drukste stations in Nederland. Treinen van 12 richtingen stoppen op het vliegveld. Er rijden 24 treinen per uur door de Schipholtunnel. In de toekomst zal dit aantal groeien naar 32 treinen. Dagelijks vertrekken 87.000 reizigers vanaf station Schiphol.
Schiphol verwerkt thans 57 miljoen passagiers. Het treinstation is eigenlijk berekend op de helft van dit aantal passagiers. Het vliegveld wil dit oplossen door meer elektrische trappen te maken vanaf Schiphol Plaza. Deze trappen moeten leiden tot de meer rustig gelegen gedeeltes van het perron.

Treinreizigers kunnen van het treinstation op het vliegveld eenvoudig naar Amsterdam Centraal Station rijden. Er rijden op werkdagen 9 treinen per uur. ’s Avonds rijden er een paar treinen minder. ,s Nachts rijdt er een treiNeed help?n per uur zodat passagiers altijd naar het centrum kunnen gaan zonder een beroep te hoeven doen op een dure taxi. Dat is helemaal niet slechts als je het vergelijkt met andere wereldsteden. Onze dochter kwam laatst in Shanghai aan. De metro die het vliegveld aandeed stopte daar om 22.00 uur en om 23.00 uur reden er ook geen bussen meer. De afstand naar het centrum was zeker 25 km. De passagiers van het gehele vliegtuig waren dus aangewezen (overgeleverd) op taxi’s. Genoeg reizigers namen uiteindelijk geen officiele taxi omdat de wachttijden erg lang waren. Op Schiphol kunnen mensen tenminste 24 uur per dag met openbaar vervoer mee.

Schiphol parkeren

– P1 Kort Parkeren
P3 Smart Parking (P3 Lang Parkeren)
P4 Basic Parking
P6 Valet parking
Privium Excellence Parking