Winkelen op Schiphol Plaza

winkelcentrum schiphol plaza

Schiphol Plaza

Het gezellige winkelcentrum voor de vertrek- en aankomsthal heet Schiphol Plaza. Er zijn tal van winkels en restaurants gevestigd. Er is o.a een AH to go en een HEMA winkel. Andere winkels zijn o.a AKO (reisboeken, tijdschriften), Gall & Gall, H&M, Gassan (sieraden), Expo (cadeaus), Esprit, Rituals, America Today (mode), apotheek, bloemenwinkel, kapsalon en een winkel met vliegtuigmodellen. Een winkel waar je je koffer kan sealen is te vinden in vertrekhal 3.

Het centrale plein is het hart van de Plaza. Hier zijn ook de treinautomaten te vinden en servicepunten met informatie over de trein en Amsterdam toerisme. Ook zijn hier verschillende restaurants en cafe’s met een terras. Een paar bekende namen zijn Cafe Rembrandt, Burgerking, Starbucks en La Place. Verder zijn er snackbars voor Vlaamse frites, vlaai (Multivlaai) en pizza.

aankomsthal schiphol

Aankomsthal

De aankomsthal ligt naast Schiphol Plaza. Als je iemand ophaalt en je even moet wachten dan kan dit op een van de terrasjes op de Plaza. Ook leuk zijn de spandoek automaten die bij de aankomsthal staan. Hier kan je je eigen spandoek maken voor degene waarop je staat te wachten.

uitzicht-la-place
La Place
In de centrale hal (aan de straatkant) is een vestiging van restaurant La Place. Vanuit het restaurant heeft men uitzicht op de officiele taxi standplaats en de bus naar Amsterdam.

Schiphol parkeren

P3 Lang parkeren (Smart parking)
P4 Basic Parking
P6 Valet parking

trein
Het treinstation op Schiphol Airport behoort tot de drukste stations van Nederland. Naar Amsterdam Centraal Station duurt 18 minuten. Ook ’s nachts rijden er om het uur treinen zodat passagiers niet afhankelijk hoeven te zijn van een dure taxi. Zeker in het weekend moet je rekening houden met extra reistijd naar het vliegveld. Er wordt dan vaak aan het spoor gewerkt.