Vliegen of de trein naar Parijs? Vaak wordt deze vraag gesteld door reizigers naar Frankrijk. Qua tijd hoeft het niet veel uit te maken als je een hogesnelheidstrein neemt. Vliegtickets zijn er ook in allerlei tarieven. Het is dus een kwestie van goed vergelijken en je persoonlijke voorkeur.

Goedkoop vliegen naar Parijs

De bekende vergelijkingssite Skyscanner zet Transavia ook op de eerste plek als je zoekt naar een goedkoop vliegticket Parijs. De KLM en Air France vragen ongeveer 90 euro voor een goedkoop vliegticket. Easyjet en Ryanair bieden geen directe vluchten naar Parijs.

Transavia

De goedkoopste vliegtickets naar Parijs boek je een paar maanden voordat je vertrekt. Losse last minute vluchten zijn juist het duurst in prijs. Wil je goedkoop vliegen dan moet je dus op tijd boeken. Een retour vliegticket met Transavia kost 63 euro met een vertrek van Amsterdam Schiphol. Als je alleen handbagage hebt dan bespaar je de kosten voor het meenemen van koffers. Transavia heeft 3 tarieven: Basic, Plus en Max tarief. Het laatste tarief kost het dubbele van het Basic tarief en zal vooral de zakelijke reiziger aanspreken. Met het Max Tarief mag je 30 kg handbagage meenemen, je vlucht en naam onbeperkt veranderen (tot 2 uur voor vertrek) en je hebt de keus uit alle beschikbare stoelen aan boord. Andere voordelen van dit flexibele vliegticket zijn Priority boarding en Fast Track security op de luchthaven van Parijs. Boek je bij op de website van Transavia dan betaal je geen boekingskosten. Bij vergelijkingssites bedragen de boekingskosten vaak een paar tientjes.

Trein naar Frankrijk

Als je gaat vliegen naar Frankrijk dan moet je ook rekening houden met de wachttijd op het vliegveld en de trein- of busreis naar het centrum. Vliegvelden leggen soms een eind uit de buurt van het centrum. Ryanair is goedkoop maar de vliegvelden leggen soms wel 80 kilometer van de werkelijke eindbestemming. De trein naar Parijs doet er 3,5 uur over en stopt in het hartje van de stad. De prijs is zelfs voordeliger als je ruim op tijd boekt. Een treinticket met de Thalys kost vanaf 35 euro per enkele reis.

Parkeren Schiphol

Geef je toch de voorkeur aan vliegen parkeer dan je auto voordelig op Schiphol zelf. Er zijn tientallen parkeerbedrijven rondom de luchthaven maar hoe weet je nu of je met een bonafide bedrijf te maken hebt? Als je de auto op de luchthaven zelf parkeert dan is dit een zorg minder. Parkeren op Schiphol heeft verschillende tarieven. De goedkoopste parkeertarieven zijn te vinden op P4 Basic Parking (in de winter gesloten) en op P3 Lang Parkeren. Makkelijk is P6 Valet Parkeren. Je geeft de sleutel aan een medewerker van de valet parking. Het kantoor is slechts enkele minuten lopen van de terminal. Bij terugkomst geef je een belletje en de auto staat gereed bij P6. De luxe parkeergarage van Excellence Parking is naast terminal 3 te vinden. Je loopt letterlijk van de parkeergarage de terminal binnen.

P6 valet parking Schiphol Airport Amsterdam