Schiphol Airport heeft verschillende parkeerterreinen. Er zijn in totaal zo’n 37.500 parkeerplaatsen. Een flink gedeelte (15.000 plaatsen) is gereserveerd voor personeel van de luchthaven. Voor passagiers zijn ruim 22.000 parkeerplaatsen beschikbaar. Waar zijn de goedkoopste plekken te vinden? Is er korting Schiphol parkeren?

Korting bij vooruit boeken

Veel passagiers verkiezen een parkeerplaats op de luchthaven zelf. Op P3 Lang Parkeren (Smart Parking), P4 Basic Parking of P1 Kort Parkeren is een flinke korting te halen als men online boekt. Het standaard inrijtarief (zonder reservering) is aanzienlijk duurder. Ook scheelt het geld als men op vakantie gaat buitenom het hoogseizoen en op tijd een reservering maakt voor een parkeerplaats.

Betrouwbaarheid is grootste troef

De sterkste troef van parkeren op Schiphol zelf is de betrouwbaarheid, ligging bij de terminal en de voordelige prijzen. Schiphol is als enigste (met Q-Park) lid van de Vexpan, het nationale platform voor parkeren in Nederland. Vexpan is gevraagd door de overheid om een onafhankelijke geschillencommissie op te richten. Bij de andere parkeerbedrijven buiten Schiphol kunt u met een klacht alleen terecht bij het bedrijf zelf.

Gratis parkeren + hotel Schiphol

Een aantal hotels Schiphol hebben Park, Fly, Sleep arrangementen. De auto mag dan gratis geparkeerd worden tijdens de vakantie. Park, Fly. Ook Accor hotels heeft Park, Fly, Sleep arrangementen. Bekende hotelmerken van Accorhotels zijn Ibis, Novotel, Mercure, Sofitel, Swissotel, Adagio, Pullman en Raffles.

reserveer online parkeren op schip

Privium Plus

Een kortingscode Schiphol Excellence Parking kan goed zijn voor honderden euro’s korting. Passagiers die lid zijn van Privium Plus kunnen regelmatig 10% korting krijgen op de ritprijs van een Schiphol Business Taxi. Ook kunnen Privium leden korting krijgen op vergaderruimte op Schiphol. De grootste kortingsactie is te verkrijgen bij de aanschaf van vliegtickets.

Gratis 10 dagen parkeren

Een fraaie kortingsactie is gratis 10 dagen Schiphol Excellence Parking. Deze actie wordt gegeven aan passagiers die een World Business Class vliegticket kopen en lid zijn van BlueBiz of een corporate account hebben. Er gelden wel een aantal voorwaarden om gratis te parkeren op Schiphol Privium Excellence. Zo dient men een retourvlucht te boeken naar een intercontinentale bestemming. De reis mag niet langer duren dan 10 dagen. Ook de reisperiode is van belang. Er zijn bovendien een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar.

Valet parking voor de terminal
Bent u op zoek naar korting Schiphol parkeren dan kunt u wellicht meer informatie vinden op de betreffende boekingspagina. Online reserveren is goedkoper dan het standaard inrijtarief. De snelste manier om uw auto te parkeren is P6 Valet Parking. Schiphol heeft hier veel ruimte voor vrijgemaakt en ziet gunstige perspectieven. Steeds meer passagiers kiezen voor het gemak van parkeren voor de terminal.

P6 valet parking Schiphol Airport Amsterdam

Parkeren Schiphol

P3 Lang Parkeren op Schiphol (minimum is 3 dagen)
P4 Basic Parking (reserveren verplicht)
– P1 en Privium Excellence zijn erg geschikt voor kort parkeren
– Terminal valet parkeren (parkeren voor de terminal)