Schiphol Airport heeft verschillende parkeerterreinen. Er zijn in totaal zo’n 37.500 parkeerplaatsen. Een flink gedeelte (15.000 plaatsen) is gereserveerd voor personeel van de luchthaven. Voor passagiers zijn ruim 22.000 parkeerplaatsen beschikbaar. Waar zijn de goedkoopste plekken te vinden? Is er korting Schiphol parkeren?

Korting P3 en P1

Een eerste indruk op het internet wekt de indruk dat er volop korting is op Schiphol parkeren maar in de praktijk valt dit reuze mee. Veel passagiers verkiezen een parkeerplaats op de luchthaven zelf. Op P3 Lang Parkeren (Smart Parking), P4 Basic Parking of P1 Kort Parkeren zijn daarom zelden kortingsacties want er zijn klanten genoeg. Buiten de luchthaven liggen wel veel parkeerterreinen die om de gunst van de klant dingen met lage prijzen. Deze prijzen zijn vaak goedkoper dan parkeren op Schiphol zelf. De sterkste troef van de parkeerterreinen op de luchthaven is echter de betrouwbaarheid, ligging bij de terminal en voordelige prijzen. Schiphol is als enigste (met Q-Park) lid van de Vexpan, het Platform voor parkeren in Nederland. Vexpan is bezig met het oprichten van een onafhankelijkegeschillencommissie. Bij de andere parkeerbedrijven buiten Schiphol kunt u met een klacht alleen terecht bij het bedrijf zelf.

reserveer online parkeren op schip

Privium Plus

Een kortingscode Schiphol Excellence Parking kan goed zijn voor honderden euro’s korting. Passagiers die lid zijn van Privium Plus kunnen regelmatig 10% korting krijgen op de ritprijs van een Schiphol Business Taxi. Ook kunnen Privium leden korting krijgen op vergaderruimte op Schiphol. De grootste kortingsactie is te verkrijgen bij de aanschaf van vliegtickets.

Gratis 10 dagen parkeren

Een fraaie kortingsactie is gratis 10 dagen Schiphol Excellence Parking. Deze actie wordt gegeven aan passagiers die een World Business Class vliegticket kopen en lid zijn van BlueBiz of een corporate account hebben. Er gelden wel een aantal voorwaarden om gratis te parkeren op Schiphol Privium Excellence. Zo dient men een retourvlucht te boeken naar een intercontinentale bestemming. De reis mag niet langer duren dan 10 dagen. Ook de reisperiode is van belang. Er zijn bovendien een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar.

Valet parking voor de terminal
Bent u op zoek naar korting Schiphol parkeren dan kunt u wellicht meer informatie vinden op de betreffende boekingspagina. Online reserveren is goedkoper dan het standaard inrijtarief. De snelste manier om uw auto te parkeren is P6 Valet Parking. Schiphol heeft hier veel ruimte voor vrijgemaakt en ziet gunstige perspectieven. Steeds meer passagiers kiezen voor het gemak van parkeren voor de terminal.

P6 valet parking Schiphol Airport Amsterdam

Parkeren Schiphol

P3 Lang Parkeren op Schiphol (minimum is 3 dagen)
P4 Basic Parking (reserveren verplicht)
– P1 en Privium Excellence zijn erg geschikt voor kort parkeren
– Terminal valet parkeren (parkeren voor de terminal)