Cash voor een kusje? Dit kan wel eens werkelijkheid worden op Schiphol. Volgens ingewijden wordt er aan een plan gewerkt om het bekende Kiss and ride op Schiphol te gaan belasten. Mensen die iemand wegbrengen op Schiphol en hiervoor even parkeren voor de terminal moeten in de toekomst geld gaan betalen. Hoeveel dat is nog niet bekend maar er worden bedragen genoemd van 5 euro. Het aantal ritjes Kiss and ride Schiphol wordt geschat op 10 miljoen dus dit kan een behoorlijke boost aan inkomsten betekenen voor de luchthaven. Mindervaliden mogen tot 1 uur parkeren in speciale invalide parkeerplaatsen die voor de terminal liggen.

Kiss and ride Stansted & Heathrow

Met betaald Kiss and ride zet Schiphol trouwens niet een trend neer. Op Stansted Airport wordt sinds april 2017 al geld gevraagd voor Kiss and ride voor de terminal. Het tarief op Stansted Airport is £3.50 tot 10 minuten. Hierna gaat de rekening fors oplopen: gasten betalen na deze korte periode £1 per minuut. Gratis afscheid nemen op Stansted is mogelijk maar dan moet worden uitgeweken naar het Mid Stay Car Park. Hier mag men een uur gratis parkeren. Het is 5 minuten reizen met de bus die iedere 10 minuten langs komt. Op Heathrow is de drop-off voor de terminal wel gratis.

Frankfurt Airport

Op de internationale luchthaven van Frankfurt kunnen bezoekers afscheid nemen in de Drop-off Area dat direct voor de terminal ligt. De eerste 10 minuten zijn gratis. Daarna moet er betaald worden. Dertig minuten parkeren in de Drop-off Area op Frankfurt Airport kost 5 euro.

Kort parkeren Schiphol

Het beste alternatief voor Kiss and ride Schiphol is kort parkeren op P1. Men loopt van hier binnen een paar minuten naar de terminal. Het tarief op P1 is 1 euro per 11 minuten. Men mag maximaal 48 uur parkeren op P1. Een tweede mogelijkheid is parkeren in de luxe parkeergarage van Privium Excellence. Deze parkeergarage ligt direct naast Vertrekhal 3. Parkeren op P3 Lang Parkeren, P4 Basic Parking of P6 Valet Parkeren is geen alternatief voor Kiss and ride. Deze terreinen zijn bedoeld voor parkeren langer dan 48 uur.Het duurste parkeertarief is Terminal Valet Parkeren dat 47,50 per dag kost (of een gedeelte ervan).

reserveer online parkeren op schip