boeing 777 op het vliegveld van Amsterdam

parkeren op Schiphol Airport

Wat voor mogelijkheden zijn er om te parkeren op Schiphol?

Ophalen & wegbrengen
– Short Stop Parking: tegenover de aankomsthal (eerste kwartier is gratis)
– Excellence Parking: parkeergarage vertrekhal 3 (13 min €3.50/dag €42)
Short Stop Parking ligt tegenover de vertrekhal en is bedoeld voor het snel ophalen van passagiers. Als men meer tijd nodig heeft dan 30 minuten is Schiphol Visitors Parking een betere keus. Visitors Parking ligt op twee minuten lopen van de incheckbalies en is bedoeld om mensen uit te zwaaien of even samen te zitten op Schiphol Plaza.

Op terrein van Schiphol parkeren
Gaat men langer dan drie dagen op vakantie dan kan men voordelig parkeren op diverse parkeerterreinen op vliegveld Schiphol. Met Park & Travel en Smart Parking parkeert men op het bewaakte terrein Lang Parkeren (P3). Bij de ingang kan men de bagage al uitladen. Als de auto is geparkeerd wacht men vervolgens in de wachtruimte op de snelbus naar de terminal. Deze bus rijdt 24/7 dagen per week om de 10 minuten. U hoeft dus nooit lang te wachten. Passagiers Arkefly & Transavia hebben het helemaal makkelijk. Zij kunnen gebruik maken van de exclusieve service Drive & Inchecken. Hierbij checkt men zichzelf en de bagage al in op het parkeerterrein. De service is alleen beschikbaar tijdens bepaalde tijden in de maanden april-augustus. Het tarief voor Smart Parking bij reserveren is €49.50 voor 8 dagen, €89 voor 15 dagen en €110 voor 22 dagen.

Zakelijk parkeren & exclusief
Excellence Parking is een kleinschalige en afgesloten parkeergarage die aan vertrekhal 3 ligt. Het is niet mogelijk de parkeergarage zomaar te betreden. Er is een speciale wachtruimte met gratis wifi en koffie. Het tarief is €3.50 per 13 minuten; het maximum voor Excellence Parking is €42.50 per dag. Een tweede goede mogelijkheid om zakelijk te parkeren is Valet Parking. Hierbij geeft men de autosleutel af bij de Valet servicebalie (tussen vertrekhal 2 en 3) waarna een medewerker de auto naar een afgesloten parkeergarage rijdt. Bij terugkomst staat de auto weer klaar bij de terminal. Tarief is €42.50 per dag voor de eerste drie dagen. Na 24 uur of drie dagen gelden goedkopere tarieven.

Goedkoop parkeren Schiphol
Het goedkoopst parkeren is als men de auto niet op Schiphol parkeert maar op een parkeerterrein erbuiten. Deze parkeerterreinen worden bewaakt en liggen op 3-10 minuten rijden van het vliegveld. Bussen rijden tussen de parkeerplaatsen en het vliegveld. Ook bieden de parkeerbedrijven vaak een valet service aan waarbij men de autosleutel afgeeft aan de medewerker bij de vertrekhal. Bij terugkomst van de vakantie staat de auto dan weer klaar op Schiphol.

Zakelijk parkeren
Business Parking zijn overdekte parkeergarages (P1/P2) die op 2 minuten lopen van de terminal liggen. Tarief is €31 per dag voor de eerste drie dagen. Een stuk voordeliger keus is Smart Parking op P3 dat €37.50 kost voor drie dagen.