Gratis parkeren bij een hotel Schiphol
Een aantal hotels Schiphol hebben Park, Fly, Sleep arrangementen. De auto mag dan gratis geparkeerd worden tijdens de vakantie. Deze Park, Fly, Sleep arrangementen zijn niet via Booking te boeken. Je betaalt namelijk een hogere prijs voor de hotelkamer dan normaal omdat het parkeertarief erin verwerkt zit. Het kan een alternatief zijn voor parkeren Schiphol als je op vakantie gaat en langer dan 2 weken weg bent. Het vervoer naar de luchthaven is met een hotel shuttle. Hoe is het vervoer met deze bus geregeld in de (late) avonduren of ’s morgens vroeg?

Parkeren in een woonwijk van Hoofddorp
De Consumentenbond kwam in maart 2017 met een opmerkelijk artikel over ‘slim parkeren bij Schiphol’. Een van de oplossingen voor gratis parkeren Schiphol was om een plekje te zoeken in een woonwijk van Hoofddorp. En vanuit daar de trein te nemen naar het vliegveld. Veel bewoners nabij Schiphol waren niet blij met deze tip van de Consumentenbond. Zoveel parkeerplaatsen zijn er niet en als nu ook nog eens vakantiegangers hun auto daar (onbeheerd) gaan parkeren. Dat sprak de bewoners in de woonwijken bepaald niet aan.

P+R Schiphol
Een tweede tip voor gratis parkeren Schiphol is de auto stallen op enkele P+R-terreinen rondom de luchthaven. In Diemen, Haarlem Spaarnwoude, Nieuw-Vennep en Zaandam liggen een aantal P+R-terreinen waar de auto gratis geparkeerd kan worden mits men met het OV verder reist. Deze mogelijkheid is financieel aantrekkelijk want men betaalt alleen de trein- of bus naar het vliegveld. Er zijn wel twee belangrijke nadelen. De auto blijft geheel onbeheerd achter op het P+R terrein. Ook is men afhankelijk van het openbaar vervoer. Wanneer rijden de bussen, tot hoe laat en met welke frequentie?

parkeren op Schiphol Airport

Betrouwbaar parkeren op Schiphol zelf

Parkeren op Schiphol zelf is niet de goedkoopste mogelijkheid maar wel betrouwbaar en dichtbij de terminal. Het goedkoopste parkeertarief op Schiphol is P4 Basic Parking. Dit onoverdekte parkeerterrein op de luchthaven is open tot 1 november. Ieder kwartier rijdt een gratis snelbus in 10 minuten naar de terminal. Dichtbij ligt P3 Lang Parkeren waar men tegen een kleine toeslag kan parkeren in de parkeergarage. Een derde alternatief is P6 Valet Parkeren. Hierbij rijdt men de auto naar P6 (2 minuten lopen naar terminal) waarna een Schiphol medewerker de auto overneemt. De auto staat bij terugkomst weer gereed bij de balie van P6 Schiphol.

reserveer online parkeren op schiphol