Rond Schiphol Airport zijn tientallen parkeerbedrijven actief. Met aantrekkelijke parkeertarieven probeert men de klant binnen te halen. Maar hoe weet u dat u met een vertrouwde aanbieder te maken heeft?

Keurmerk parkeren

Het probleem met keurmerken is dat iedereen een eigen keurmerk mag beginnen. Een keurmerk hoeft dus niet garant te staan voor betrouwbaarheid en compensatie. Op Schiphol hebben een aantal parkeerbedrijven zich verenigd om gezamenlijk een keurmerk uit te geven. De Vereniging van Bedrijven voor Parkeren bij Schiphol telt 8 leden en ziet toe dat er een bepaald minimum niveau aan service wordt verleend. Zoals beveiligd parkeren, shuttle service, 24 uurs service. Het initiatief is zeker een goede stap in de richting van betrouwbaar parkeren op Schiphol. Toch ontbreekt er iets belangrijks wat een goed keurmerk wel heeft: een geschillencommissie.

Geschillencommissie parkeren Schiphol

De Vexpan is het platform voor parkeren in Nederland. De organisatie telt zo’n 200 leden. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft enige tijd geleden Vexpan benaderd om een Consumenten Geschillen Commissie Parkeren op te richten. Een lidmaatschap van de Vexpan kost 1640 euro per jaar. De organisatie ziet nauw toe dat de leden de regels in acht nemen. Consumenten die het niet eens zijn met de afhandeling van een klacht over parkeren op Schiphol kunnen naar de Consumenten Geschillen Commissie Parkeren stappen. Deze commissie zal dan een bindend oordeel vellen waaraan het parkeerbedrijf gevolg aan moet geven.

Schiphol is lid van Vexpan
Schiphol is lid van de Vexpan. Voor klanten van parkeren op de luchthaven zelf (P1 Kort Parkeren,(P3 Lang Parkeren, P4 Basic Parking, P6 valet parkeren en Privium Excellence) is het lidmaatschap van de Vexpan een extra zekerheid dat men met een vertrouwd parkeerbedrijf te maken heeft.

Vertrouwde leden buiten Schiphol
Ook Q-Park is lid van de Vexpan. Q-Park beheert parkeergarages in heel Nederland en heeft ook een parkeergarage in de buurt van Schiphol. Wilt u goedkoop parkeren bij een vertrouwde aanbieder dan is Q-Park een prima keus. De parkeertarieven van Q-Park zijn lager als op P3 Lang Parkeren. De reis naar de terminal is met Connexxion lijnbus 300.

Parkeren Schiphol

P3 Lang Parkeren op Schiphol (minimum is 3 dagen)
P6 Valet Parkeren op Schiphol (minimum is 3 dagen)
– P1 en Privium Excellence zijn erg geschikt voor kort parkeren
– Terminal valet parkeren (parkeren voor de terminal)