Wildgroei aan valet bedrijfjes
Op 13 december 2018 werd bekend dat de gemeente Haarlemmermeer de wildgroei van Schiphol valet parking bedrijven aangaat pakken. Er komen steeds meer bedrijfjes bij van mensen die deze vorm van dienstverlening aan gaan bieden. Hierdoor wordt het erg rommelig bij de terminals en naar de toegangswegen. BOA’s mogen straks een bekeuring gaan uitdelen en deze kan oplopen tot 15.000 euro!

Officiële valet parking
De officiële P6 valet parking service van Schiphol zelf zal geen last hebben van de maatregelen van de gemeente. Het kantoor ligt bij parkeergarage P6 dat tegenover de terminal ligt. Men geeft hier de sleutel af en wandelt binnen een paar minuten naar de terminal. Het is een vertrouwd adres om uw auto achter te laten.
reserveer online parkeren op schiphol

De externe valet parking zijn vaak goedkoper dan de officiële valet parking service van Schiphol zelf. Echter de betrouwbaarheid van veel van deze bedrijven is twijfelachtig. Er zijn gevallen bekend dat de auto gewoon ergens op een onbewaakte parkeerplaats in de buurt van Schiphol werd gedumpt of in een woonwijk. De officiële valet parking service van Schiphol zelf parkeert uw auto op een (onoverdekt) parkeerterrein op de luchthaven zelf. De auto blijft daar de hele tijd staan. Er wordt maximaal 12 kilometer met uw auto gereden. Dit wordt voor u vastgelegd. Wilt u goedkoop parkeren op Schiphol zelf? Dan is Schiphol P4 Basic Parking een goed alternatief. De gratis snelbus brengt u in 10 minuten naar de terminals.

Terminal valet parkeren
De meest dichtstbijzijnde valet parking is Schiphol terminal valet parkeren. Hier parkeert u letterlijk voor de ingang van de terminal waar u de autosleutels afgeeft aan een medewerker van Schiphol. De auto wordt naar een afgesloten parkeergarage gereden. Er wordt niet meer dan 6 kilometer met de auto gereden. Het tarief voor terminal valet parkeren is €47,50 per dag. Het is verplicht om online te reserveren.

parkeren op Schiphol Airport