dubai Emirates

Samenwerking EasyJet en Emirates

De samenwerking tussen EasyJet en Emirates gaat voorlopig de koelkast in. Beide partijen kwamen er niet uit en zien voorlopig af om verder samen te werken. Beide luchtvaartmaatschappijen praten al heel lang over het vervoeren van elkaars passagiers. In 2012 konden deelnemers van het frequent flyerprogramma van Emirates (Skywards) hun punten gebruiken door vluchten van Easyjets te boeken. In 2015 waren er ook al berichten in de media dat beide bedrijven met elkaar in gesprek waren. Een heikel punt voor Easyjet is het overnemen van elkaars passagiers. Easyjet kan klanten vervoeren naar de intercontinentale vluchten van Emirates. Een belangrijk probleem schijnt de ruimbagage te zijn van de overstappende passagiers. Deze zullen overgeheveld moeten worden naar de vliegtuigen van Easyjet. De kans dat dit de vluchten van Easyjet gaat vertragen is groot.

Easyjet Schiphol

Vluchten van Easyjet, Air Berlin BMIbaby, Flybe, Jet-2 vertrekken doorgaans vanaf de H- of M-gates. Deze piers zijn speciaal voor de low budget flights. Passagiers horen pas in het laatste uur van welke gate hun vlucht vertrekt. In het voorjaar van 2015 startte Easyjet een basis op Schiphol met drie vliegtuigen. Inmiddels is dit uitgebreid naar zeven vliegtuigen. Op de routekaart staan al meer dan 30 bestemmingen vanaf Schiphol. De vroege vluchten trekken veel zakelijke reizigers. Bestemmingen buiten het vaste land van Europa zijn Tel Aviv en Tenerife op de Canarische Eilanden.

Emirates

Emirates is de luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het land omvat 7 emiraten. De bekendste emiraten zijn Dubai en Abu Dhabi. Veel vliegtuigmaatschappij hebben Emirates beschuldigd van oneerlijke subsidies van de overheid. De maatschappij heeft dit altijd ontkend. Een belangrijke kostenpost is het personeel. Veel medewerkers komen uit India en Pakistan. Hun salarissen zijn veel goedkoper als bij andere maatschappijen. Omdat er ook geen vakbonden zijn toegestaan in de VAE maakt het personeel van Emirates ook langere dagen. De piloten zijn ook meer flexibel maar zij verdienen wel een hoog salaris en hoeven geen belasting te betalen.

vliegveld van abu dhabi
vliegveld van Abu Dhabi

Parkeren op Schiphol

Valet parking, Excellence parking, Lang parkeren P3 (Smart parking), Duurzaam Schiphol