drukste dag schiphol
Schiphol beleefde onlangs de drukste dag tot nu toe. Op 31 juli 2017 reisden er 230.000 passagiers op één dag via de luchthaven. Ongeveer 71.000 passagiers kwamen aan, 78.000 mensen vertrokken en 81.000 mensen stapten over. Het vorige record dateerde van 30 juni 2017 toen meer dan 224.000 passagiers via Schiphol reisden.

Security Schiphol

Om de (voorspelde) drukte bij te benen was de security check uitgebreid. Nog niet zolang geleden is Schiphol overgestapt op een nieuw systeem van controleren. Passagiers checken eerst in en gaan dan naar de grenscontrole waar de marechaussee de paspoorten controleert. Hierna volgt direct de security check waar de handbagage gecontroleerd wordt. De reizigers moeten in een capsule plaats nemen en worden vervolgens gescand. In de tussentijd is dan ook de handbagage gescand. Het probleem is echter dat het scannen niet altijd zo soepeltjes verloopt met als gevolg lange wachtrijen. Het beveiligingspersoneel voelde de werkdruk merkbaar toenemen. De technologie zou de werkdruk juist moeten verminderen maar het tegendeel vond plaats. Door meer personeel in te zetten hoopte luchthaven Schiphol de drukste dag bij te benen.

Drukste vliegvelden

Wat zijn de drukste vliegvelden wereldwijd? Volgens een rapport van de Airports Council International was dit de top 5 van drukste vliegvelden:
– Atlanta International Airport (104 miljoen passagiers)
– Beijing Capital Airport (94 miljoen)
– Dubai International Airport (84 miljoen)
– Los Angeles International Airport (81 miljoen)
– Tokyo International Airport (80 miljoen)

Op de 7e plek zou London Heathrow Airport staan met 76 miljoen passagiers, Paris Charles de Gaulle Airport staat op de 10 plek met 66 miljoen reizigers en Schiphol Airport op de 12e plaats met bijna 64 miljoen passagiers.

Vliegtuig missen

In mei 2017 liep het een paar keer uit de hand. Luchthaven Schiphol kon de drukte niet aan met als gevolg lange rijen bij de veiligheidscontrole. Honderden mensen misten hun vlucht naar het buitenland ondanks dat velen drie uur van tevoren aanwezig waren. Bijzonder vervelend was dat de luchthaven noch de luchtvaartmaatschappijen zich verantwoordelijk voelden dat passagiers hun vlucht misten. Deze mensen moesten een nieuw vliegticket kopen en ook een overnachting in een airport hotel zelf betalen. Velen hebben naderhand een advocaat in de arm genomen om deze onterechte kosten vergoed te krijgen.
schiphol parkeren met korting
Tags: schiphol parkeren, lang parkeren, P3, P4 Basic Parking, Smart Parking, P6 Valet Parking, Privium Excellence, Privium, P1, vliegveld, luchthaven, parkeergarage, zakelijk parkeren, kort parkeren